muziek

Als componist en studio-eigenaar produceerde Hans ruim honderd cd’s in uiteenlopende genres. Hij schreef voor en speelde in verschillende bands die optraden in het voorprogramma van de Red Hot Chili Peppers, Atari Teenage Riot, Ministery. ‘Zijn’ bands stonden op Lowlands, Dance Valley, Detroit Electronic Music Festival, Oppikoppi (Zuid-Afrika), Trans Europ Halls (Kopenhagen), Mind the Gap (Belgie & Nederland) en Heineken Crossover Awards.
Zijn autonome werk kenmerkt zich door twee extremen: rust en energie. Bij zijn soloproject Budha Building staat vooral rust op de voorgrond. De filmisch muziek inspireert de verbeelding en werd gebruikt in meer dan 140 Amerikaanse televisie producties.
Voor de bands waarvan hij deel uitmaakt(e) en de muziek voor schrijft, is energie de kern. Binnen de twee extremen rust en energie is alles mogelijk voor Hans.
In opdracht schreef Hans muziek voor danstheater, tv-series, internationale documentaires en exposities. Bij het maakproces daarvan was er constante interactie en samenwerking met de opdrachtgever.

 

Link naar autonome muziek projecten

www.hanstimmermansmusic.com